Održan peti trening za uposlenike firme Čip sistemi d.o.o.

VijestiNema komentara

U subotu 01. decembra 2018. trener Centra za lično i profesionalno usavršavanje održao je jednodnevni trening za uposlenike firme ČIP sistemi d.o.o.

ČIP sistemi d.o.o. je kompanija sa 22 godine aktivnog rada u BiH na polju elektroinstalacija. Pored posjedovanja više objekata u BiH, veliku važnost pridaju glavnom resursu, tj. profesionalnom i ličnom rastu i razvoju svojih radnih kolega.

Petom susretu prisustvovao je uži krug menadžment osoblja iz elektro sektora, administracije, PR te Hobby Art odjela, a vodila ga je magistrica ekonomije,  doktorand i SHR trener Centra Dalila Selimović Karalić.

Prvi sat je posvecen ucesnicima u cilju evaluacije rada te ujedno proaktivnog rjesavanja aktuelnih pitanja, dilema i radnih izazova. Nekoliko ucesnika je iznijelo svoj licni napredak koji se vec sada pozitivno odrazava na jos kvalitetnije obavljanje poslovnih aktivnosti, a pri tome ne zapostavljajuci privatni plan.

U fokusu je bila prokrastinacija u poslu koja predstavlja naviku, automatizovanu po svom svojstvu.

Kroz interaktivne radionice sa sektorima, rađene su svojevrsne tehnike kako se suociti sa određenim situacijama ili pojedincima kada je u pitanju odlaganje  onih obaveza koje imaju svoj rok dospijeca. Sa medicinskog aspekta kroz strucnu potkrepu, objasnjen je fenomen odgadjanja, te nacini kako nastaje blokiranje mozga koji salje signale zastite da se yaravo radi o nekoj potencijalnoj neugodnosti i izlasku iz konfor zone. Nadalje, savremeni autori su dali i svoja rjesenja na isto, koje su ucesnici presli kroz dvije interne radionice. 

Spomenuti trening je peti iz ciklusa od 12 treninga za pravna lica pod nazivom “Kako povećati produktivnost i zadovoljstvo na radnom mjestu”.

VIŠE O KOMAPANIJI:

Čip sistemi d.o.o. su u posjedu nekoliko značajnih certifikata za poslovanje među kojima  izdvajamo ceritifikate dodijeljene od strane IQNet i Cro Cert (ISO 9001:2015), LRC BIS i ICS (ISO 26000:2010).

Njihovi proizvodi i usluge za elektroinstalacije i montažu podrazumijevaju instaliranje i održavanje telefonske opreme, video interfona i nadzora, kompjuterske i elektroinstalacije, satne i razglasne sisteme, kablovsku i satalitsku televiziju te protuprovalnu i protivpožarnu zaštitu. Više o proizvodima i uslugama, saradnji i budućim projektima možete pronaći na www.cipsistemi.ba

Od 2013. godine dodatna djelatnost se ogleda kroz razvoj novog Centra Hobby Art za trgovinu, vele i maloprodaju  hoby i art repromaterijala, dok od 2017. godine pokreću Art Book djelatnost za izdavaštvo. Više infomacija možete pronaći na: www.hobby.ba