Trening za lidere iz nevladinog sektora o Organizacijskoj efikasnosti

VijestiNema komentara

U periodu 14. do16. septembra u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje održana je 22. redovna generalna skupština FEMYSO (Forum of European Muslim Youth and Student Organisations – Forum europskih muslimanskih omladisnkih i studentskih organizacija). Tom prilikom Centar je ugostio preko 60 predstavnika iz različitih dijelova svijeta.  

Tokom skupštine, u subotu 15. septembra održane su tri sesije za mlade lidere. Drugu sesiju je vodila trenerica centra, Dalila Selimović Karalić, magistar ekonomije Univerziteta u Sarajevu i Ljubljani, i doktorand na Univerzitetu u Sarajevu.

Uz predavanje i radionice, učesnici su imali priliku da nauče kako uz ograničena sredstva iskoristit svoje raspoložive resurse, dajući pri tom kvalitetan output.

Uz internaktivan pristup, korišteno je dosta praktičnih primjera iz Bugarske, Australije, Amerike i Bosne i Hercegovine, kako bi se učesnici mogli bolje poistovijetiti sa istim te lakše pristupiti budućem radu u svojim krovnim organizacijama. Trening je održan na engleskom jeziku.