CLPU organizovao seminar u Konjicu

VijestiNema komentara

Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) je u saradnji sa MIZ Konjic u subotu, 1. decembra 2018. godine organizovao jednodnevni seminar za žene i djevojke “Izvrsnost kao praksa Poslanika Muhammeda ”. Seminar je održan u prostorijama Medžlisa, a vodila ga je trenerica i edukatorica za lični razvoj kroz duhovnost  hfz. Hidajeta Mahalbašić. 


U prvom dijelu seminaru su predstavljeni temeljni principe izvrsnosti, te su učesnice imale priliku osvjestiti pojam izvrsnosti i aspekte na kojima trebaju raditi za dostizanje spomenutog stanja.

Motivisane mogućnošću života u izvrsnosti učesnice su aktivno učestvovale u nastavku seminara koji je bio prožet iskustvenim radionicama primjene u praksu Poslanikovih savjeta za postizanje izvrsnih rezultata u različitim životnim situacijama.

Deset Poslanikovih savjeta čija primjena osigurava izvrstan odgovor na događaje,  zatim izvrstan odnos prema vlastitim ciljevima ili izazovnim situacijama, kao i odnos prema porodici, bračnom partneru, djeci, zajednici, poslu, novcu i vremenu rezultirali su vidnim oduševljenjem učesnica.

Većina učesnica je potvrdila da nije bilo mnogo novog što nisu znale, ali da jeste predstavljeno na drugačiji, pristupačan i jednostavan način koji odmah omogućava samoobračun i ukazuje na osobine i ponašanja na kojima treba raditi i to jasnim koracima do izvrsnosti.

Podršku da istraju na putu ostvarenja izvrsnosti učesnice su dobile i kroz printani materijal kako bi se mogle podsjetiti  na važne korake.

Na kraju seminara učesnice su se složile da pored Poslanika Muhammeda ne trebamo drugog uzora za uspjeh na oba svijeta.

Seminar je zaključen evaluacijom istog i podjelom certifikata.