CLPU u posjeti reisu-l-ulemi

Vijesti, , , Nema komentara

U srijedu, 30.01.2013. god., mr. Ibrahim Husić, direktor Ureda Svjetske asocijacije muslimanske omladine (WAMY) u BiH, mr. Senad Ćeman, direktor Centra za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) u Sarajevu, mr. Ahmed Purdić, zamjenik direktora CLPU-a i Muamer Mujičić, sekretar Asocijacije su posjetili reisu-l-ulemu, Husejna ef. Kavazovića.

Upoznali su reisu-l-ulemu i njegove saradnike Razima ef. Čolića i dr. Amira Karića sa uspjesima Asocijacije u proteklih 17 godina, koliko je Asocijacija prisutna sa svojim projektima u BIH, kao i sa rezultatima Centra, koji u proteklih 5 godina djeluje u okviru Asocijacije, sa skoro 200 realiziranih seminara, posebno među njima na brojne i značajne projekte realizirane u koordinaciji sa Islamskom zajednicom Bosne i Hercegovine.

Reisu-l-ulema, Husein ef. Kavazović je zahvalio na posjeti, pohavlivši aktivnosti Asocijacije i Centra, koji su prepoznatljivi po svom kvalitetu, sa kojima je ostvario uspješnu saradnju u ranijem periodu.

Prisutni su upoznali Reisu-l-ulemu sa radom CLPU i izrazili spremnost na saradnju u oblasti neformalne cjeloživotne edukacije, što je Reisu-l-ulema pozdravio.

Na kraju su se sagovornici složili da zajednički rade na unaprijeđenju međusobne saradnje, posebno u radu sa mladima.