Kreativna radionica o heklanju u Cazinu

Vijesti, , , Nema komentara

U subotu, 17.05.2014. god. u Domu kulture u Cazinu, održan je seminar za djevojčice pod naslovom „Kreativna radionica“. Ovo je je zadnji u serijalu od sedam seminara koje Centar za lično i profesionalno usavršavanje  realizirao u saradnji sa Human Appeal Internacional iz Sarajeva u Cazinu.

Trener na ovom seminaru bila je Ines Topić iz Bihaća. Na ovom izuzetno lijepom druženju polaznice su imale priliku naučiti osnove i dopuniti predhodna  znanja u vještini heklanja. Osim toga, uz pomoć trenerice, praktično su napravile svoje prve korake i svoj prvi rad. Kako bi ovu vještinu mogle razviti u umjetnost kroz koju će pokazivati svoju kreativnost i smisao za lijepim, učesnice su sa sobom ponijele po jednu iglu za heklanje. Skroman poklon ali ujedno i podsticaj da se tradicionalna umjetnost ponovo udomaći. Pored osnova i prektičnog dijela učesnice su se upoznale sa shemama za heklanje i naučile kako ih čitati.

Najuspješnije u svim ovim zadacima su dobile prigodne poklone, a to su: Mahmutović Harisa, Bašagić Emina i Mujakić Sumea.

Za sve učesnike seminara upriličen je ručak i osvježenje.