Mladi lideri u Tuzli

Vijesti, , , Nema komentara

Centar za lično i profesionalno usavršavanje  (CLPU) iz Sarajeva, u saradnji sa H.O. Human Apeal International, realizovao je danas, 13.04.2014 godine, seminar na temu „Liderstvo“ u JUOŠ „Bukinje“, za jetime – korisnike socijalnog programa ove humanitarne organizacije.

Petosatni seminar su realizovali iskusni treneri CLPU Amir Mehić, prof. i Muhamed Ikanović, prof., a učesnici su bili djeca i omladina uzrasta od 12 do 17 godina. Ova tema im je bila iznimno zanimljiva jer je govorila o načinu komunikacije sa drugima, organizovanju vlastitog života, istivanju kvaliteta, i preuzimanju liderske pozicije u okruženju.

Cilj seminara bio je da pomogne učesnicima da otkriju svoje potencijale, da ih razviju, a onda ih udruže sa potencijalima drugih pojedinaca, ostvarujući tako više, zajedničke ciljeve i interese, na brži i efikasniji način, za dobrobit svih.

Tokom seminara učesnici su se upoznali sa osnovnim pojmovima  i definicijama vezanih za liderstvo, vrste liderstva, osobine i karakteristike dobrih lidera.

Putem interaktivne radionice učesnici su imali zadatak da u grupi odaberu lidera, da podijele obaveze, otkriju interese i postave zajedničke ciljeve. Tokom seminara su, pored prezentacije, puštani  edukativni video-klipovi o liderstvu i temama kojih su se učesnici i treneri doticali u toku seminara.

Na kraju su učesnici radili test znanja koji je pregledan i ocijenjen od strane trenera, a i učesnici su obavili evaluaciju seminara. Najbolja tri učesnika su nagrađeni poklon paketom HAI organizacije.