Održan dvodnevni seminar za trenere CLPU-a

VijestiNema komentara

U cilju profesionalnog usavršavanja i dodatne edukacije svojih trenera, Centar za lično i profesionalno usavršavanje organizovao je u Sarajevu dvodnevno druženje u okviru kojeg su održana 4 seminara na kojima je učestvovalo 17 trenera.

„Ovo je 4 po redu godišnji seminar kojeg organizujemo za naše trenere, kako bi usavršili njihove profesionalne kompetencije u cilju povećanja efikasnosti našeg djelovanja u budućnosti. Naš centar je do sada realizovao ukupno 267 seminara, kroz koje su prošla 7528 učesnika. Tokom 7 godina našeg djelovanja ostvarili smo suradnju sa mnogim nevladinim organizacijama, od kojih su ona sa institucijama IZ BiH i Human Appeal International (HAI) najuspješnija“ istakao je mr. Senad Ćeman direktor Centra.

Tokom dvodnevne edukacije održane u konferencijskoj sali CLPU-a u Sarajevu, učesnici su imali priliku da od mr. Dženana Kulovića, koji je direktor Centra za kompetencije pri Univerzitetu u Zenici, nauče šta su to kompetencije i šta znači biti kompetentan na tržištu rada. Pored ovog, održan je seminar o umijeću javnog nastupa kojeg je održala mr. Amela Abidović-Mačković, seminar o značaju i pravu na slobodu edukacije kojeg je održao mr. Bekir Šabić odgajatelj u Behram-begovoj medresi u Tuzli i prezentaciji rada web-portala Centra kojeg je predstavio Mensur Kerla prof., te prezentacija dosadašnjih iskustava u organizaciji i realizaciji seminara o čemu je govorio terener Centra Muhamed Ikanović.

Fahrudin Vojić