Održan trening-seminar „Timski rad“ za imame Medžlisa IZ Bihać

Vijesti, , , Nema komentara

S ciljem poboljšanja rada i djelovanja, te profesionalnog usavršavanja uposlenih kadrova, Medžlis IZ-e Bihać je u saradnji sa Centrom za lično i profesionalno usavršavanje iz Sarajeva organizivao jednodnevni seminar za imame na temu „Timski rad i saradnja“. Seminar je održan u sali hotela Paviljon. Na seminaru je učestvovalo 30 imama sa područja Medžlisa Bihać, a vodio ga je dugogodišnji trener CLPU-a, bio Muris Mahalbašić, prof.

Na početku seminara prisutnima se obratio glavni imam MIZ Bihać, Mensur ef. Ćehić, prof., koji ih je upoznao sa programom i ciljevima seminara, naglasivši značaj ovakvih seminara za budući rad Medžlisa IZ Bihać.

„Organizacijom ovakvog tipa seminara, koji neće biti jedini u budućem djelovanju našeg Medžlisa željeli smo, prije svega, poboljšati naš timski rad i međusobnu koordinaciju imama na području Bihaća, kako bi stvorili preduslove za kvalitetniji pristup novom načinu rada, što će biti prethodnica usvajanju novog Pravilnika Medžlisa IZ Bihać„ istakao je Ćehić.

Seminar se sastojao od četiri modula koji su sadržavali prezentacije informacija o prednostima timskog rada u odnosu na individulani, praktičnim radionicama u grupama i timovima, razlikama između termina grupa i tim, te ocjenjivanju timskog rada i njegovim kriterijama.

Seminar je završen evaulacijom prezentovanog i  podjelom certifikata učesnicima.