Održani susreti pod nazivom “Zimska škola” za 100 jetima – djece bez jednog ili oba roditelja

VijestiNema komentara

U Sarajevu su od 14.1.2019. do 20.1.2019. godine održani susreti pod nazivom “Zimska škola” za 100 jetima – djece bez jednog ili oba roditelja, u organizaciji Svjetske asocijacije muslimanske omladine WAMY – NEDWA, Centra za lično i profesionalno usavršavanje CLPU i MFS EMMAUS.

Zimsku školu pohađale su dvije grupe od po 50 djevojčica i 50 dječaka, starosne dobi od 12-15 godina gdje su predviđena po četiri dana druženja za svaku grupu.

Tokom boravka djevojčica u sklopu programa održana su i  dva trening seminara, Budi pobjednik i Tehnike Asocijativnog učenja i razmišljanja. Treninge su vodile trenerice CLPU Fatima Jašarević, Bedrija Jašarević i Enisa Aganović. U večernjem teminu djevojčicama su se obratile Hajra Zulum i Belma Bešlić sa kraćim predavanjima.

Tokom boravka dječaka isto tako su održana dva trening seminara, Životne strategije za tinejdžere i Pravilno korištenje vremena. Treninge su vodili treneri CLPU Fikret Čančar, Amir Mehić i Muhamed Ikanović

U sklopu aktivnosti organizovan je obilazak Sarajeva i sarajevske žičare, sportke i druge edukativno zabavne aktivnosti.

Na kraju druženja učesnicima su podijeljeni certifikati o učešću na ovim aktivnostima.