Sedmi trening za uposlenike firme Čip sistemi d.o.o.

VijestiNema komentara

U subotu 02. februara 2019. godine trener Centra za lično i profesionalno usavršavanje održao je nastavak treninga za uposlenike firme ČIP sistemi d.o.o.

Pomenuta kompanija ima 22 godine aktivnog rada na polju elektroinstalacija u cijeloj BiH.  Pored posjedovanja više objekata širom BiH, veliku važnost pridaju glavnom resursu, tj. profesionalnom i ličnom rastu i razvoju svojih uposlenika.

Prisustni su bili predstavnici  užeg kruga menadžmenta iz elektro sektora, administracije, PR te Hobby Art odjela. Spomenuti trening vodila je magistrica ekonomije,  doktorand i SHR trener Centra Dalila Selimović Karalić na temu “Vrhunski lideri”.

U cilju razvijanja liderskih sposobnosti kod učesnika, u okviru njihovog posla značajna pažnja je data padovima, uključujući primjere današnjih savremenih lidera. Iz prezentovanog materijal izdvojit ćemo jednu važnu tačku: – dobri timovi koji znaju šta žele su za 10 jedinica jači (od drugih/konkurencije/neprijateljskih grupa).  Shodno tome je uslijedila radionica uz grupni rad i zadatke za naredni susret.

Obzirom da pravo liderstvo iziskuje velike žrtve, učesnici su upoznati sa konceptom 3G koji olakšava radne izazove  koji su neminovni u poslu.

Kroz interaktivni razgovor sa sektorima, rađena je dodatna radionica s ciljem prepoznavanja liderskih osobina, te uvida da li se svi mogu i žele nositi sa odgovornom pozicijom.

Spomenuti trening je sedmi po redu iz ciklusa od 12 treninga za pravna lica pod nazivom “Kako povećati produktivnost i zadovoljstvo na radnom mjestu”.

 

VIŠE O KOMAPANIJI:

Čip sistemi d.o.o. su u posjedu nekoliko značajnih certifikata za poslovanje među kojima  izdvajamo ceritifikate dodijeljene od strane IQNet i Cro Cert (ISO 9001:2015), LRC BIS i ICS (ISO 26000:2010).

Njihovi proizvodi i usluge za elektroinstalacije i montažu podrazumijevaju instaliranje i održavanje telefonske opreme, video interfona i nadzora, kompjuterske i elektroinstalacije, satne i razglasne sisteme, kablovsku i satalitsku televiziju te protuprovalnu i protivpožarnu zaštitu. Više o proizvodima i uslugama, saradnji i budućim projektima možete pronaći na www.cipsistemi.ba

Od 2013. godine dodatna djelatnost se ogleda kroz razvoj novog Centra Hobby Art za trgovinu, vele i maloprodaju  hoby i art repromaterijala, dok od 2017. godine pokreću Art Book djelatnost za izdavaštvo. Više infomacija možete pronaći na: www.hobby.ba