Trening-seminar o prenošenju pozitivnih vrijednosti drugima u Behram-begovoj medresi u Tuzli

Vijesti, , Nema komentara

U okviru redovnih odgojnih aktivnosti u Medresi trener Centra za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) mr. Bekir Šabić je u srijedu,  7. maja 2014.god., završio niz od tri seminara za učenike i učenice III razreda ove Medrese pod nazivom „Prenošenje pozitivnih vrijendosti drugima“.

Seminar je organizovan od početka marta ove godine i odvijao se za svaku grupu (ukupno 3) po jedno predavanje-modul sedmično u sklopu saradnje Centra za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) iz Sarajeva i Behram-begove medrese u Tuzli. Učesnici su nakon svakog modula imali dovoljno vremena da analiziraju ponuđene informacije i aktivnosti, ali i da isprobaju neke ponuđene metode i tehnike prenošenja pozitivnih vrijednosti.

Osim teoretskih informacija o pozitivnim vrijednostima i definicije istih, kao i navika, običaja i tradicije učesnici su mogli saznati, naučiti i primjeniti uslove koji se odnose na onoga ko prima informaciju o vrijednosti ali i uslove kojih se mora pridržavati onaj ko vrijednost prenosi. U posljednjem modulu se govorilo o fazama prenošenja pozitvnih vrijednosti koji ima zadatak povezivanje usvojenih činjenica i vještina.

Prema komentarima učesnika bilo je ovo jedno novo iskustvo za učenike i učenice Medrese, a ovaj trening-seminar trebalo bi da postane obavezni dio odgojnog rada za učenike/ce III razreda.