U Cazinu organizovan seminar na temu “Kako razviti emocionalnu inteligenciju djeteta”

Vijesti, Nema komentara

U Cazinu je 23. aprila 2016. godine CLPU organizovao seminar za majke jetima, korisnike socijalnog programa HAI, na temu: „Kako razviti emocionalnu inteligenciju djeteta“.

Učesnice seminara su upoznate sa osnovnim pojmovima vezanim za emocionalnu inteligenciju i njenu primjenu u zdravom i kvalitetnom odgoju djece. Sam seminar ima za cilj ohrabriti majke jetima da odgajaju svoju djecu kroz primjenu metoda vezanih za ovu vrstu inteligencije.

Kroz seminar je upriličeno 5 vježbi koje sadrže primjere iz života Muhammeda a.s. vezane za temu seminara. U drugom dijelu su upriličene dvije radionice od kojih jedna kroz primjere  govori o nedostatku emocija a druga ukazuje da su emocije zajedničke za sve pripadnike ljudske vrste.

Trener na seminaru je bio Alem Jaganjac koji je na zanimljiv način primjere iz seminara približio slušateljkama a posebnu pažnju je posvetio emocijama koje su vezane za majku i dijete, te emocijama koje u sebi sadrže teškoće u odgoju djeteta jetima.

Učesnice seminara su imale priliku da u toku vježbi i radionica aktivno učestvuju te da neka svoja iskustva podjele sa ostalim učesnicama.

Na kraju, učesnice seminara su izrazile zahvalnost organizatoru seminara CLPU i pokrovitelju HAI te izrazile svoje zadovoljstvo da se na ovaj način druženja majki jetima pretvore u aktivno učenje od kojeg koristi imaju one i njihova djeca.