U Tuzli održan seminar za jetime o temi “Samopouzdanje”

Vijesti, , Nema komentara

Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) iz Sarajeva, u saradnji sa H.O. Human Apeal International, realizovao je danas, 26.04.2014 god., (subota), seminar o temi „Samopouzdanje“ u JU OŠ „Bukinje“, za jetime – korisnike socijalnog programa ove humanitarne organizacije.

Petosatni seminar su realizovali treneri CLPU Amir Mehić, prof. i Muhamed Ikanović, prof., a učesnici su bili djeca i omladina uzrasta od 12 do 17 godina.

Cilj seminara bio je da pomogne učesnicima da otkriju svoje potencijale te da ih razviju i steknu samopouzdanje u životu koji je za ovu kategoriju specifičan i drugačiji od života djece i omladine koji uživaju ljubav i podršku oba roditelja.

Tokom seminara učesnici su se upoznali sa osnovnim pojmovima  i definicijama vezanim za samopouzdanje, načinima izgradnje samopouzdanja, načinima izgradnje pozitivne slike o sebi, izgradnjom samopoštovanja,praktičnim savjetima i koracima za izgradnju samopouzdanja.

Putem interaktivnih  radionica i vježbi učesnici su mogli sami procijeniti svoju ličnost te otkriti vještine koje posjeduju za izgradnju samopouzdanja. Tokom seminara su, pored prezentacije, puštani  edukativni video-klipovi o samopouzdanju i temama kojih su se učesnici i treneri doticali u toku seminara.

Na kraju su učesnici radili test znanja koji je pregledan i ocijenjen od strane trenera, a i učesnici su obavili evaluaciju seminara. Najbolja tri učesnika su nagrađeni poklon paketom HAI organizacije, a to su: Ganić Lejla, Isaković Merisa i Muratović Suada.