U Zavidovićima održan jednodnevni seminar o temi „Medicina i islam o porocima duhana, alkohola i droge“

Vijesti, , Nema komentara

U subotu, 12.04.2014. godine, u Centru za kulturu Zavidovići, Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) iz Sarajeva je za jetime, štićenike Human Appeal International (HAI), organizovao jednodnevni seminar o temi „Medicina i islam o porocima duhana, alkohola i droge“.

Treneri na seminaru su bili ljekari iz Doma zdravlja Zavidovići Džinić dr. Benis i Čizmić dr. Mirel, a koordinator ispred CLPU-a Amir Mehić prof.

Seminaru je prisustvovalo 30 štićenika HAI koji su visokim ocjenama ocijenili seminar. Nakon seminara urađen je i test učesnika na kojem su najbolje rezultate pokazali Faljić Mirsad, Didović Merim i Faljić Asima osvojivši maksimalan broj bodova. Učesnike seminara je posjetio i Načelnik općine Zavidovići, gosp. Suad Omerašević te im poželio uspješan rad na seminaru. Ovo je drugi u nizu seminara koje se održavaju za štićenike HAI-a u Zavidovićima a u narednom periodu je planirano još šest seminara kako za štićenike HAI-a tako i za njihove majke odnosno staratelje.

Seminari obrađuju teme koji su interesantne za ovu kategoriju ljudi. Do sredine mjeseca maja planirano je da se održe seminari na temu: Zdrava ishrana, Koraci izgradnje povjerenja sa drugima, Mladi i ovisnost i Prva pomoć, za jetime te Prevencija rizičnih ponašanja mladih i Gubitak, tugovanje i proces oporavka za majke odnosno staratelje jetima.

Svi treneri na seminarima su stručnjaci u svojim oblastima što daje posebnu vrijednost ovim seminarima.