U Zavidovićima održan seminar za djecu i mlade o temi “Koraci izgradnje povjerenja sa drugima”

Vijesti, , Nema komentara

U subotu, 26.04.2014. u prostorijama Doma kulture Zavidovići,  u saradnji sa H.O. Human Apeal International, održan je jednodnevni seminar za djecu i mlade „Koraci izgradnje povjerenja sa drugima“ koji je vodila asistentica sa Islamskog pedagoškog fakulteta, Azemina Durmić.

Djeca i mladi su imali  priliku da se kroz seminar  upoznaju sa  jako bitnim aspektom funkcioniranja među ljudima, odnosno sa koracima izgradnje povjerenja.

Seminar je  učesnike vodio kroz osnovne korake i mogućnosti za gradnju povjerenja u odnosima sa drugima, te naglasio značaj prepoznavanja ključnih momenata za gradnju povjerenja. Suportivna komunikacija, operacionalizirana kroz otvorenost, dijeljenje informacija, osjećanja, ideja, interesa sa drugima, prihvatanje osoba onakvima kakve jesu, predstavlja najvažniji aspekt gradnje povjerenja, koju su učesnici na seminaru putem tehnika igre uloga, demonstracija, individualnih i grupnih zadataka mogli praktično primijeniti.

Najaktivniji i nabolji, na testiranju koje se održalo po okončanju seminara, bili su: Burkić Emina, Zvekić Minela i Halilčević Džejlana.