U Živinicama održan seminar o temi “Liderstvo”

Vijesti, Nema komentara

Centar za lično i profesionalno usavršavanje  (CLPU) iz Sarajeva, u saradnji sa Udruženjem “Izvor Selsebil” iz Živinica realizovao je danas, 11.05.2014. godine, u prostorijama Udruženja “Izvor Selsebil” u Živinicama seminar o temi “Liderstvo”.

Petosatni seminar su realizovali iskusni treneri CLPU Amir Mehić, prof. i Muhamed Ikanović, prof., a učesnici su bili aktivisti UG “Selsebil”.

Cilj seminara bio je da pomogne učesnicima da otkriju svoje potencijale, da ih razviju, a onda ih udruže sa potencijalima drugih pojedinaca, ostvarujući tako više, zajedničke ciljeve i interese, na brži i efikasniji način, za dobrobit svih.

Tokom seminara učesnici su se upoznali sa osnovnim pojmovima  i definicijama vezanih za liderstvo, vrste liderstva, osobine i karakteristike dobrih lidera.

Putem interaktivne radionice učesnici su imali zadatak da u grupi odaberu lidera, da podijele obaveze, otkriju interese i postave zajedničke ciljeve. Tokom seminara su, pored prezentacije, puštani  edukativni video-klipovi o liderstvu i temama kojih su se učesnici i treneri doticali u toku seminara.

Na kraju seminara upriličeno je druženje kroz sport, a odigrala se i fudbalska utakmica.