Seminar za majke jetima u Zavidovićima

VijestiNema komentara

U okviru dugogodišnje saradnje Centra za lično i profesionalno usavršavanje i Human appeal international, 15.10.2016. godine, u prostorijama Razvojne agencije Zavidovići, održan je seminar za majke jetima, štićenika HAI, na temu Kućni biznis i njegova promocija.

Cilj seminara je da se učesnice motivišu i prošire znanja o aktivnijem, efikasnijem i kvalitetnijem angažmanu na pokretanju sopstvenog kućnog biznisa, a što treba rezultirati postizanju krajnjeg cilja: aktivnosti učesnika koji će doprinijeti njihovom društvenom i biznis angažmanu i poboljšanju socijalnog statusa. Kroz seminar učesnice su imale priliku iznijeti svoje biznis ideje, a zatim proći kroz postupke koji vode ka uspješnoj realizaciji i pokretanju kućnog i porodičnog biznisa.

Posebnu podršku učesnicama dale su Suada Tatarević i Lejla Čančar koje su sopstvenim primjerima ohrabrile učesnice da je uspjeh moguć uz dobro planiranje i uporan rad. Na kraju seminara nekoliko zanimljivih biznis ideja formalizirano je u vidu projekata koji će biti u narednom periodu dorađeni i aplicirani Razvojnoj agenciji Zavidovići, HAI-u i drugim institucijama koje bi mogle pružiti podršku ovim samohranim majkama i njihovoj djeci.

Na samom početku seminara učesnicima se obratio direktor Razvojne agencije Zavidovići Aldin Šušić te pozvao učesnike seminara da se za svaku pomoć u planiranju i pokretanju kućnog i porodičnog biznisa obrate Razvojnoj agenciji Zavidovići koja će im pružiti stručnu pomoć i po potrebi staviti svoje prostorije na raspolaganje.

Seminar je koordinirao prof. Amir Mehić, a realizirao ga je trener CLPU prof. Fikret Čančar, koji je od učesnica za svoj angažman i ponuđeno, dobio najviše ocjene.