Održan šesti seminar za uposlenike firme Čip sistemi d.o.o.

VijestiNema komentara

U subotu 05. januara 2019. trener Centra za lično i profesionalno usavršavanje održao je trening za uposlenike firme ČIP sistemi d.o.o.

ČIP sistemi d.o.o. je kompanija sa 22 godine aktivnog rada u BiH na polju elektroinstalacija. Veliku važnost firma pridaje profesionalnom i ličnom rastu i razvoju svojih uposlenika.

Šestom susretu ponovno je prisustvovao uži krug menadžment osoblja iz elektro sektora, administracije, PR te Hobby Art odjela, a vodila ga je magistrica ekonomije, doktorand i SHR trener Centra Dalila Selimović Karalić.

Ovog puta je u fokusu stavljen strah i neuspjeh te kako se negativno isti mogu odraziti na posao ukoliko su prisutni kod pojedinca.

Kroz interaktivne radionice sa uposlenicima različitih sektora, u kojima su (in)direktno svi uzeli učešća, rađena su tri primjera metode kako se suočiti sa strahom. Ovog puta su učescnici jedni drugima pomagali, što je pokazalo jaku empatiju i timski duh tokom radionica. Gledanjem straha iz novog ugla  pomoglo je stvaranju realne slike o  datom “problemu”.

Nadalje, uz izradu vlastitog genograma učesnici su upoznali sebe kroz radnje.

Time je zaključeno, ukoliko u centralnom fokusu bude isključivo rezultat, strah će imati priliku da raste (jer i strah od uspjeha nosi za sobom očekivanja i održavanje postignuća). Pak, ukoliko u fokus bude stavljeno putovanje kao i sam proces učenja, za očekivati je vlastiti i poslovni rast bez osjećaja pritiska u prsima i ergofobije (straha od posla i odgovornosti).

Spomenuti trening je šesti po redu iz ciklusa od 12 treninga za pravna lica pod nazivom “Kako povećati produktivnost i zadovoljstvo na radnom mjestu”.

 

VIŠE O KOMAPANIJI:

Čip sistemi d.o.o. su u posjedu nekoliko značajnih certifikata za poslovanje među kojima  izdvajamo ceritifikate dodijeljene od strane IQNet i Cro Cert (ISO 9001:2015), LRC BIS i ICS (ISO 26000:2010).

Njihovi proizvodi i usluge za elektroinstalacije i montažu podrazumijevaju instaliranje i održavanje telefonske opreme, video interfona i nadzora, kompjuterske i elektroinstalacije, satne i razglasne sisteme, kablovsku i satalitsku televiziju te protuprovalnu i protivpožarnu zaštitu. Više o proizvodima i uslugama, saradnji i budućim projektima možete pronaći na www.cipsistemi.ba

Od 2013. godine dodatna djelatnost se ogleda kroz razvoj novog Centra Hobby Art za trgovinu, vele i maloprodaju  hoby i art repromaterijala, dok od 2017. godine pokreću Art Book djelatnost za izdavaštvo. Više infomacija možete pronaći na: www.hobby.ba